Thursday, 6 October 2011

7 Tips untuk Hiring Peguam Great cedera Diri

Jika anda mengalami kecederaan yang menyebabkan kerosakan yang ketara, anda akan perlu untuk mengupah seorang peguam kecederaan peribadi. Tetapi dalam mana-mana bandar, terdapat mungkin lebih dari 20 halaman senarai kecederaan peguam peribadi di dalam buku telefon. Bagaimana anda memilih yang betul? Apa yang anda cari? Apakah soalan yang anda harus bertanya?

Berikut adalah 7 perkara yang anda perlu tahu sebelum menyewa peguam kecederaan anda ...

1) Lebih cepat anda mengupah peguam anda menjadi lebih baik. Mulakan cari peguam kecederaan diri anda dalam satu atau dua minggu selepas kemalangan anda. Jika anda bukan fizikal mampu, anda perlu mempunyai kawan atau disayangi-one mula mencari. Lebih cepat anda mula membina kes anda dengan lebih baik.

2) Sewa kecederaan peribadi seorang peguam yang mengkhusus dalam jenis tertentu kecederaan. Buat kajian sebelum menandatangani perjanjian penahan. Lawati laman web syarikat dan membaca sejarah dan maklumat biografi setiap peguam. Tanya peguam untuk beberapa referrences dan bertanya berapa banyak pengalaman mereka dalam mengendalikan kes-kes yang mengalami kecederaan yang sama. Apakah anugerah penyelesaian mereka dalam kes-kes?

3) Mempunyai mesyuarat muka-to-face dengan peguam bakal anda. Peguam kecederaan peribadi anda akan menjadi penasihat terdekat anda pada masa sukar ini. Anda mesti berasa selesa dan amanah peguam anda. Satu-satunya cara anda akan mendapat merasa peguam dengan duduk untuk membincangkan kes anda. Mana-mana peguam kecederaan peribadi yang baik akan memberikan perundingan percuma awal.

4) Sewa seorang peguam yang akan mengambil kes anda pada asas fi luar jangka. Ini bermakna bahawa peguam anda tidak akan mendapatkan dibayar melainkan jika anda akan dibayar. Beliau akan mengambil bayaran daripada wang yang anda terima bagi kecederaan anda. Anda boleh menjangkakan peguam anda untuk mengambil kira-kira 33% daripada penyelesaian muktamad anda - yang selepas perbelanjaan yang diambil dari atas. Pastikan anda dengan jelas memahami struktur bayaran sebelum anda menandatangani perjanjian penahan.

5) Berhati-hati dengan chasers ambulans. Matlamat ini peguam adalah untuk mendapatkan banyak kes-kes kecederaan ringan peribadi dan menyelesaikan mereka dengan cepat - mereka membuat keuntungan mereka daripada pusing ganti yang tinggi. Jadi secara semula jadi mereka tidak akan meletakkan masa dan usaha yang banyak ke dalam setiap kes seperti yang sepatutnya. (Jika anda sedang mencari penyelesaian yang cepat bersedia untuk menerima kurang daripada apa kes anda benar-benar bernilai.)

6) Sewa seorang peguam dengan penarafan yang baik Martindale-Hubbell. Perkhidmatan ini menilai peguam di Amerika Syarikat dan Kanada berdasarkan peer review. Laman web mereka, Martindale.com mempunyai seorang peguam pencari perkhidmatan yang membantu dan akan menjelaskan sistem rating.

7) Sentiasa akan terbuka dan jujur ​​apabila membincangkan kes anda dengan peguam. Beritahu peguam seberapa banyak yang anda boleh tentang apa yang berlaku. Cuba ingat setiap detail. Mana-mana dokumentasi dan gambar yang anda telah kecederaan dan rawatan anda akan menjadi bantuan yang besar apabila menilai kes anda.

Tip Bonus:

8) JANGAN memberi satu kenyataan yang dirakam kepada wakil daripada mana-mana syarikat insurans sehingga anda telah berunding dengan peguam. Apabila rep. meminta satu hanya berkata, "Saya tidak bersedia untuk memberi kenyataan pada masa ini." Sesuatu pernyataan yang direkodkan boleh digunakan sebagai keterangan dan jika anda tidak bersedia, anda mungkin terlepas pandang butir-butir penting. Apa-apa yang anda terlepas (atau memberi gambaran yang salah) boleh digunakan untuk menentang anda dalam rundingan penyelesaian dan dalam perbicaraan itu.